‘A principis de segle va sorgir a Alcoi el Festival Moniàtic, esdeveniment organitzat per diferents entitats i col·lectius d’Alcoi i comarques que sorgia com a resposta a la desmesurada despesa destinada al fracassat Mediatic Festival. El Moniàtic va suposar un veritable revulsiu de la vida cultural alcoiana durant les seues sis primeres edicions, complint amb els objectius d’agitació i estímul de l’associacionisme de base cultural i underground de la ciutat. L’any passat, diferents entitats es van tornar a coordinar per reprendre aquell festival lliure, independent i alternatiu, per oferir al públic l’oportunitat de gaudir d’interessants produccions artístiques locals i també foranes.’

Un any més torna el festival de germanor per excel·lència d’Alcoi. Després d’uns quants anys de silenci va tornar l’any passat amb força i aquest any es reafirma la seua tornada. Aquesta edició es caracteritza per una programació més menuda, però més potent i per a tots els públics gràcies a l’actuació de Xavi Castillo, Tito Pontet, entre altres. Igual que l’any passat la jornada Moniàtica va començar amb dues paelles de germanor a la llenya, que van poder gaudir els assistents. Sempre amb bon rotllo i bona música.

Entre els artistes hi havia locals com els Tito Pontet, Pelandruska, Sir Ful o Xavi Castillo i de fora com, Mox, Pep Mirambell, Biano Ukelele Zombies, que va sorprendre els assistents amb la seua actuació.