mistela
1 f. [LC] [HO] Beguda feta amb aiguardent, aigua, sucre i canyella.
2 f. [LC] [HO] Vi dolç que s’obté afegint alcohol al most per tal d’aturar-ne la fermentació.

Per a prendre entre hores o després d’un bon plat, amb gel o sense, aperitius dolços o salats, sempre amb bona música de fons, això sí. Així és la mistela, un glop curt – però intens – què, saps, mai fallarà.

I així pretenem que siga La Mistela: un espai per a tots els públics que reculla el bo i millor que dóna la nostra terra, feta amb gust per allò de casa i amb cura per trobar l’equilibri entre la dolçor i la sal sempre necessària. Una agenda cultural que agrupe totes les iniciatives sorgides als nostres pobles, bé siguen de caràcter institucional, d’agrupacions o entitats culturals, o també des de l’àmbit privat.

L’Alcoià i Comtat, dues comarques germanes – quasi bessones – són un bressol inesgotable de creativitat i associacionisme. Sempre amb la cultura com a rerefons de moltes de les accions que es porten avant. Així és com La Mistela naix, per a posar negre sobre blanc tot el que es fa als nostres pobles, perquè no perdem detall de la gran quantitat d’activitats que cada setmana, durant tot l’any, omplin de vida els nostres carrers i espais.

Però com totes les iniciatives que sorgeixen amb finalitats únicament divulgatives, la col·laboració ací també serà clau. Açò significa que tots els ‘mistelers‘ i ‘misteleres‘ esteu convidades a seure i, amb got menut i amb cura, fer les vostres aportacions a aquest calendari conjunt.

També, com que som de bona terra i sempre a taula mai falta de res, s’acompanyarà aquesta agenda d’altres continguts més elaborats. Com ara recomanacions d’activitats, cròniques posteriors, entrevistes o reportatges d’allò que més ens encisa.

Seu a taula, sempre consumeix amb moderació i gaudeix de L_M com a tu més t’agrade.